In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Clinics Nordic Sporten

Dick Nap Recreatiesport biedt een concept aan van nieuwe en bestaande sporten die tot doel hebben de algemene gezondheid van mensen te verbeteren en te onderhouden. Het concept is afkomstig uit de Scandinavische landen waar al sinds jaren het bewegen in de buitenlucht in combinatie met een gezond leven en een gezond voedingspatroon bewijst dat de algemene lichaamsconditie verbetert.

 nordic-blading-02

Het is niet alleen het één of meerdere malen per week verplicht deelnemen aan een activiteit waarbij je jezelf ertoe moet zetten om te gaan of op je tenen moet lopen om het bij te houden. Nee, het vinden van de juiste balans tussen leven en bewegen levert het voordeel op. Tevens zal door het veranderen van de leefgewoonten in combinatie met gezond bewegen zal de kans op stress, lichamelijke- en depressieve klachten afnemen.

Skaten, bladen, met stokken. Een inmiddels heel populaire sport in Finland, Duitsland en Oostenrijk als droogtraining voor het langlaufen. Maar ook als niet langlaufer bijzonder leuk om te doen. Recreatief, maar ook best intensief.

Het unieke van dit concept is dat zoveel mogelijk activiteiten buiten plaatsvinden. Geen afgesloten ruimten waarin men moet sporten. Nee, bewegen in de natuur, het opsnuiven van frisse zuurstof, de rust van de omgeving en het gevoel één te zijn met de natuur dat werkt positief in op lichaam en geest.

De mooie omgeving van Veenendaal, Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug, is bij uitstek de aangewezen plek om mensen kennis te laten maken met deze nieuwe manier van bewegen.

Er zijn verschillende vormen van deze Nordic Sporten, waarvoor door Dick Nap Recreatiesport clinics kunnen worden verzorgd:

  • Nordic Walking
  • Nordic Blading
  • Nordic Fitness
  • Nordic Skifit
  • Nordic Rolskiën
  • Nordic Schaatsen
  nordic-blading-05

Als je meer gedetailleerde informatie over het volgen van een clinic Nordic Sporten, dan kun je hiervoor gebruikmaken van het INFORMATIEFORMULIER.

nordic-blading-04